Een gezond recept

gezonde groenten en fruit

Dit keer een koolhydraatarm recept en bovendien ook nog vegetarisch

De laatste jaren is het koolhydraatarme dieet erg populair geworden. Als mensen het goed doen vallen ze hier goed van af. Maar zoals bij alle diëten is het belangrijk om ook hierbij goede begeleiding te zoeken omdat snel fouten gemaakt kunnen worden in de uitvoering van het dieet. Het is namelijk niet de bedoeling om het heel lang heel streng te doen omdat tekorten in voedingsstoffen kunnen optreden.

Vegetarische lasagne koolhydraatarm

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

175 g vegetarisch gehakt
1-2 flinke uien gesnipperd
500 g gesneden pasta groenten kant en klaar (inhoud bijvoorbeeld rode ui, rode paprika, prei)
2 paprika’s kleur naar keuze in stukjes
1 flinke courgette zonder schil en in plakjes
Pakje Heinz Tomato Frito 350 g
150 g geraspte kaas voor pasta
Oregano
Zout
Vloeibare margarine of olie om te roerbakken en om de schaal in te vetten

Bereiding

  • Warm de hete lucht oven voor op 190 graden of gebruik in een combimagnetron het programma voor het maken van lasagne
  • Bak het vegetarisch gehakt en de gesnipperde ui in een koekenpan even aan met een beetje vloeibare margarine of olie
  • Roerbak in een braadpan de gesneden pastagroenten en voeg de in stukjes gesneden paprika’s toe en bak deze mee
  • Voeg oregano en zout naar smaak toe
  • Voeg nu de inhoud van het pakje Tomato Frito toe en roer alles goed door.
  • Mix als alles gaar is met een staafmixer de inhoud in de braadpan fijn en voeg het vegetarisch gehakt met de uien toe en roer dit goed door. Proef even of de smaak naar wens is.
  • Het saus-groenten mengsel is nu gereed om verwerkt te worden
  • Vet met een stukje keukenpapier en wat vloeibare margarine de ovenschaal in
  • Doe een laag saus-groenten mengsel in de ovenschaal
  • Leg plakjes rauwe courgette dakpansgewijs op het saus-groenten mengsel totdat de saus helemaal bedekt is
  • Schep er een laagje saus-groenten mengsel overheen
  • Leg weer plakjes courgette op het saus-groenten mengsel op dezelfde manier als omschreven
  • Doe weer een laagje saus-groenten mengsel eroverheen
  • Doe dit net zolang totdat van het mengsel net genoeg over is dat het de bovenste laag kan vormen
  • Bestrooi deze met de geraspte kaas.
  • Schuif de schaal in de oven en geef het de tijd om te bakken en gaar te worden. Doorgaans duurt dit ongeveer 30 min.
  • De lasagne is klaar als de geraspte kaas een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Benieuwd naar andere recepten van Claudia Frijns? Download het receptenboekje of maak een afspraak.